Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

6-10/12 Klangfärg kommer till er - mötas i musik

Musik är lust, glädje, gemenskap, kommunikation och språk. Fem skolor kommer under en dag erbjudas workshopen "Att mötas i musik" för upp till tre olika grupper/klasser.

Under vår workshop möts barn och unga i enkla sånger, rörelser och lekar där alla kan delta på ett meningsfullt sätt. Vi samspelar, improviserar och gör musik tillsammans. Elevernas lust, nyfikenhet och delaktighet står hela tiden i fokus. Personalen får samtidigt inspiration till hur de kan arbeta med musik och skapande i sina grupper. 

Sångerna, lekarna och övningarna kan leva vidare på skolan. Vi delar med oss av allt material via text- & ljudfiler och ni får dessutom en djembetrumma samt korg med redskap och instrument.

Workshopledare: Åsa Ericsson & Ewa J Kristeberg, musikanter, pedagoger och tonsättare från gruppen Kulturbyrån Gira. 

Målgrupp: anpassad skola: Sär/träningsskolan: 6-19 år 

Max antal deltagare: 3-15 elever + personal 

Max antal grupper: 3 grupper/dag - i en och samma lokal 

Workshop: max 45 minuter/grupp – anpassas efter elever

Material: Grupperna får ta del av allt material via text- & ljudfiler, samt en korg med redskap/instrument efter workshoparna. 

Lokalbehov: Ett stort rum med fri golvyta med plats för lek och rörelse, alla ska kunna få plats i en stor ring. 

Vi behöver tillgång till lokalen 45 minuter innan workshop och 30 minuter efteråt. 

För att skapa stämning och ge fokus åt musiken, mötet och samspelet pimpar vi lokalen med tyger, skärmar, ljusslingor mm. Genom att gömma och "trolla bort" saker i rummet som kan stjäla uppmärksamhet och koncentration skapar vi en inspirerande och lustfylld miljö. 

Teknikbehov: Gärna ljudanläggning med ingång för ipad 

Anmäl er skola till något av dessa datum:  

1) Måndag 6/12 

2) Tisdag 7/12 

3) Onsdag 8/12 

4) Torsdag 9/12 

5) Fredag 10/12 


Ansök om att vi kommer till er skola såhär 
 

  • Berätta om er skola, hur många grupper/workshops ni kan ta emot samt vilka av datumen det är möjligt för oss att komma till er. 
  • Vi kommer göra urvalen utifrån spridning i regionen samt möjligheten att ta emot flera workshops under dagen. 

  

Kulturbyrån Gira 
Gira är en grupp som gör sceniska musikföreställningar för och med barn & unga. Vi turnerar runt om i Sverige och spelar på förskolor, skolor, särskolor, bibliotek och kulturhus. Via workshops för pedagoger och Skapande skola-projekt delar vi med oss av vår lust att sjunga, leka och skapa. Vi har våra rötter i den kreativa verksamheten i Angereds Kulturskola där Allsången på Angereds Teater har spelat en stor roll i arbetet med barnen. Generationer av barn & unga har fått dela glädjen i att sjunga tillsammans. Några av sångtexterna i vår workshop är skrivna av elever i Angered.  

Läs mer: www.kulturbyran-gira.se 

Lina Gardelin

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-10-29 13:37