Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

KulturCrew | Digital arrangörskurs oktober 2021

Suddiga bilder av människor i grupp, en har en tröja med loggan Kultur Crew

Under oktober erbjuder vi en digital arrangörskurs till alla skolor, kulturskolor och mötesplatser i Västra Götalandsregionen som vill starta ett KulturCrew.

Anmälningstiden för den här kursen har löpt ut.

KulturCrew Västra Götalands är en satsning på ungt inflytande och unga kulturarrangörer. Vi tror på barn och ungas kapacitet och vill på detta sätt få fler att engagera sig i kulturlivet. Mer info om kulturcrew hittar ni på KulturCrew Västra Götaland - Förvaltningen för kulturutveckling (vgregion.se)

På den här kursen får deltagarna en grundlig genomgång av arrangörskapets olika delar. Vi använder ett semi-digitalt format för att kunna erbjuda deltagarna den allra bästa upplevelsen. Tack vare det digitala formatet får fler verksamheter möjlighet att delta.

Datum: Fyra onsdagar: 6, 13, 20 och 27 oktober.

Tid: 16:30-18:00

Kursen vänder sig till kulturskolor, mötesplatser och grundskolor i Västra Götalandsregionen.

Deltagarna ska vara 13-18 år och man deltar i grupper om 5-10 personer. Handledaren för gruppen ska vara med vid kurstillfällena. (Handledaren kan vara lärare, fritidsledare eller liknande, beroende på vilken verksamhet man kommer ifrån).

Antal platser: 30 st

Plats:  Kursen hålls på Microsoft Teams

Kostnad: Att delta i kursen är kostnadsfritt

Kursförutsättningar: För att den digitala upplevelsen och lärandet ska bli optimalt vill vi gärna att ni gör kursen till en kollektiv upplevelse. Här är några tips:

  • Samla era deltagare i era verksamhetslokal (och håll avstånd i enlighet med Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer)
  • Koppla upp er till kursen på storbild med stöd av projektor
  • Fixa gärna fika till deltagarna

Anmäl dig här senast den 31 september 

Efter anmälan: Innan kursstart kommer ni få mer detaljerad information om kursupplägget.

Kursinnehåll

6 oktober*- Från idé till verklighet  del 1
Ledare: Sara Rajabi och Ernesto Escobar

13 oktober*- Från idé till verklighet del 2
Ledare: Sara Rajabi och Ernesto Escobar

20 oktober- Marknadsföring
Ledare: Erik Toresson

27 oktober- Att arrangera tillgängligt för alla
Ledare: Eddie Wheeler

*Från idé till verklighet är ett kursinslag som görs i samarbete med Frilaget. Läs mer om Frilagret här. 

Kursledarnas presentationer ser nu längre ner på denna sida. 

Vad krävs för att en verksamhet ska kunna vara med i KulturCrew?

  • Berörda chefer ska stå bakom beslutet
  • Två personer ska utses som handledare, det kan vara tex en lärare, bibliotekarie eller fritidsledare. Handledarna måste ha möjlighet att kunna utföra uppdraget i sin tjänst.
  • Att man har 5-10 unga som vill vara med i ett KulturCrew. Crewet bör ha en jämn könsfördelning och representera verksamhetens mångfald.
  • Att det ges möjligheter för crew och handledare att ha möten under läsåret.
  • Det är kostnadsfritt att ingå i kulturcrew

Handledare: Till varje KulturCrew ska en eller två handledare kopplas in. Handledaren ser till att ha kontinuerliga träffar med gruppen för att finnas tillhands under KulturCrewgruppens olika arrangemangsprocesser. Under själva kursen kommer handledarna vara en viktig länk för de olika samtal och arbeten som gruppen behöver göra.

Sara Rajabi, programsamordnare på Frilagret

Frilagret är Göteborg Stads kulturhus för unga arrangörer 13-30 år. Sara arbetar med att stötta unga i att arrangera evenemang och hon har sedan tidigare en lång erfarenhet av att arbeta med metodutveckling samt ungas delaktighet, inflytande och ledarskap i olika sammanhang. 

Eddie Wheeler, projektledare för Creative Point

Eddie driver flera företag och arbetar som projektledare för Kulturprojektet Creative Point. Han arbetar för att kultur, som faktiskt är en mänsklig rättighet, ska vara tillgängligt för alla. Vilket det tyvärr fortfarande idag inte är. Kolla gärna in deras arbete på www.creative-point.se.

 

Erik Toresson Hellqvist, marknadsförare

Erik har 10 års erfarenhet av kommunikation. Han har jobbat med reklam, digital annonsering och pr på olika reklambyråer, men också som frilansande copywriter. Erik arbetar på Göteborgs film festival.

Ernesto Escobar, konsulent för Arrangörsutveckling

Ernesto är utbildad internationell kulturprojektledare och har många års erfarenhet av att arbeta med unga i olika kreativa processer och är samordnare för konceptet KulturCrew i västra götalandsregionen.

Ernesto Romero Escobar

Konsulent Arrangörsutveckling och KulturCrew Västra Götaland
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-10-25 10:38