Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inspelade webbinarier och föredrag

Flera av våra webbinarier och föredrag spelas in och kan ses i efterhand.

Material från Kulturskolepedagogdagen 2021

Kulturskolepedagogdagen är en fortbildningsdag för kulturskolepedagoger i hela landet. Måndagen den 1 november 2021 genomfördes tredje upplagan av Kulturskolepedagogdagen, digitalt. Årets tema var delaktighet. Här kan du ta del av material från dagen.

Se Kulturting 2021 i efterhand

Den 8 oktober 2021 arrangerade vi Kulturting Västra Götaland och temat var Nystart. Konferensen var en smältdegel med högaktuella perspektiv på kulturlivets nystart. Här kan du ta del av innehållet i efterhand.

Publiken & Arrangören

Samtalen Publiken & Arrangören rör olika teman inom arrangörskapet och förs med sakkunniga gäster som generöst delar med sig av sina erfarenheter. Med samtalen hoppas vi inspirera arrangörer av alla slag genom att resonera kring frågeställningar och val som ni ställs inför i er roll.

Upptäck regionens natur- och kulturarv

Upptäck vårt intressanta natur och kulturarv genom denna föreläsningsserie om alltifrån smygbränningstiden till upphittade föremål och fornlämningar. Inspelat under Arenaveckan i Vårgårda & Herrljunga 2018.

Folkbildning och kultur i samverkan

En plattform för möten mellan folkhögskolor och kulturorganisationer. Läs mer och se ett webbinarium från 2020 för att inspirera och förankra möjligheterna med nätverket.

Se mer

Mer inspelat material, allt från timslånga föreläsningar till kortare filmer, finns förstås på museer och besöksmåls hemsidor. Även i våra sociala mediekanaler erbjuder vi inspelad kunskap.

Göteborgs naturhistoriska museum

GNM:s samlingssida för sina torsdagsföreläsningar, där museets egen personal såväl som inbjudna föreläsare tar upp ämnen som modern genteknik, permafrostens vara eller icke vara och djurens sexliv.

Vänersborgs museum

I Vänersborgs museums filmade material guidar museichef Peter Johansson bland forna tiders föremål och bland gravar och människoöden på kyrkogårdar.

Lödöse museum

Dyk in i i medeltidens värld med museipedagogerna på Lödöse museum.

Senast uppdaterad: 2021-11-19 11:42