Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturarvsakademins dag 2016

Den 12 oktober gick Kulturarvsakademins dag 2016 av stapeln. Kulturarvet som dynamisk kraft, delaktighet, ”heritage communities”, Farokonventionen och mycket mer diskuterades intensivt av forskare och representanter från museer, arkiv och minnesinstitutioner i Västra Götalandsregionen.

Kulturarvsakademin (Heritage Academy) är ett samarbetsprojekt mellan olika kultur – och minnesinstitutioner, Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen. Syftet är att Kulturarvsakademin ska fungera som en mötesplats där teori och praktik kan samverka och där akademin kan stödja kunskapsutvecklingen inom universiteten och kulturinstitutionerna.

Kulturarvsakademins dag den 12 oktober var den första i raden av Kulturaravsakademins årligen återkommande större events där akademi och praktik sammanstrålar för gemensamt arbete med kulturarv i fokus.

Senast uppdaterad: 2021-07-13 15:05