Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Onlinekurser

En del av våra fortbildningar finns nu tillgängliga online, att ta del av och genomföra när det passar dig bäst.

Material från Kulturskolepedagogdagen 2021

Kulturskolepedagogdagen är en fortbildningsdag för kulturskolepedagoger i hela landet. Måndagen den 1 november 2021 genomfördes tredje upplagan av Kulturskolepedagogdagen, digitalt. Årets tema var delaktighet. Här kan du ta del av material från dagen.

Vad sätter vi på scenen?

Webbmaterialet riktar sig till kulturskolepedagoger. Använd det individuellt eller tillsammans med kollegor – det behöver inte läsas i en särskild ordning.

Centre Stage Online

Centre Stage Online är en webbutbildning som är framtagen för utövare inom scenkonst och musik. Kursen är till för dig som vill utveckla din kommunikation och ditt konstnärliga ledarskap.

Börja filma

Här har vi samlat kursserier med tips och inspiration i att börja filma.

Ord i färgade bubblor som bildar en blomma. I mitten av blomman står det "glädje".

Från styrdokument till skaparglädje

Från styrdokument till skaparglädje är ett reflektions- och samtalsverktyg för dig som arbetar som pedagog inom kulturskolan med elever med olika funktionalitet. Fortbildningsmaterialet består av två kortare föreläsningar, samt material för reflektion och kunskapsdelning. Det kan användas individuellt eller i grupp.

Tillgängliga redskap i skaparverkstaden

Håller du i en skapande verksamhet med form och färg? I den här filmserien får du konkreta tips och idéer kring målar- och arbetsredskap som möter olika motoriska förutsättningar.

Inkluderande dansundervisning

För att alla ska kunna delta och bidra arbetar Språng med att skapa olika förutsättningar och tillvägagångssätt för olika behov. Med denna filmserie får du idéer och tips på hur du kan arbeta inkluderande från start, eller utveckla redan befintliga dansövningar.

Mötas i musik

Här får ni ta del av en workshop med Kulturbyrån Gira. De delar med sig av både av sånger och lekar samt tankar och idéer runt sitt skapande arbete. Ett arbete som bygger på allas lust, delaktighet och sångglädje. Att mötas i musik.

Senast uppdaterad: 2021-11-19 14:33