Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Produktionsresidens 2022

För andra året genomförde Stora Teatern och Förvaltningen för kulturutveckling under 2022 ett produktionsresidens för dansare inom street-fältet. Residenset genomfördes i samarbete med Vitlycke Centre for Performing Arts, Vara Konserthus, Vänersborgs kommun och Danscentrum Väst. Residenskonstnärer var Lauri Lohi och Alexandr Antochvili.

Lauri Lohi och Alexandr Antochvili skapade tillsammans med en rad samarbetspartners två nya dansverk. Båda verk hade premiär på Vitlycke Centre for Performing Arts i slutet av november 2022 och fortsatte sedan på regional turné till Stora Teatern i Göteborg, Vara Konserthus och Vänersborg.

Om danskonstnärerna

Lauri Lohi skapade tillsammans med dansaren och koreografen Pontus Linder, dansaren Ira Wuolle, kostymdesigner Anna Poleteli och sounddesignern och dansaren Sebastian Kurtén ett verk med titeln Of monsters and monsters som utforskade manifestationen av skam. Med inspiration från sci-fi filmen Brazil ville gruppen skapa en visuell och rörande berättelse med inslag av club och streetdansstilar som popping, breaking och whacking, maskteater, humor och b-filmer.

Temat var psykisk ohälsa och självförtroende och titeln på det nya dansverk som Alexandr Antochvili, dansare och koreograf, Dennis Boukas, musikproducent och Hakey Zeke, rappare och dansare utvecklade under residenset var O(SÄKER) . Tre resor. Tre berättelser om fyra olika individer, var och en som jagar sin dröm inom kulturen som uppfostrat dem.

Mer om residenset

Produktionsresidenset vände sig till dansgrupper verksamma i Västra Götaland med spetskompetens inom street-fältet, exempelvis: Hiphop, House, Locking, Popping, Breaking, Dancehall, afrostilar som: Azonto, Ndombolo och Coupé Décalé samt ballroomstilar som: Vogueing, Waacking och Punking. Utlysning till residenset skedde under våren 2022. Här hittar du utlysningen...

Eyrun Thorhallsdottir

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-04-28 09:07