Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konstartsövergripande projekt och aktiviteter

Är du till exempel konstnär, musiker, filmare, poet, cirkusartist, skulptör, författare, arkitekt, dansare, slöjdare eller skådespelare? Jobbar du på frilansbasis? Då tillhör du den grupp vi kallar för fria utövare. Förvaltningen för kulturutveckling arbetar inom arkitektur, dans, cirkus, film, konst, litteratur, musik, teater och slöjd. Här hittar du konstartsövergripande projekt och aktiviteter för fria utövare inom dessa områden.

Aktuella utlysningar
Våra aktuella utlysningar för stöd, stipendier, residens med mera hittar du under fliken "Stöd och stipendier".

Förvaltningen för kulturutveckling gör just nu en genomlysning av kulturkluster i Västra Götalandsregionen. Ett kulturkluster är olika konstnärsdrivna verksamheter, organisationer, föreningar eller enskilda utövare som finns inom ett geografiskt avgränsat område.

Är du en del av ett kulturkluster som du vill sätta på kartan? Eller är du kulturutövare och vill bli sammankopplad med ett kluster i ditt närområde? 

Hör av dig till: therese.ytter@vgregion.se

Arts and Business – fördjupningskurs

Art and Business är en satsning för att öka kunskapen om företagande hos kreatörer och konstnärer i Västra Götaland. Målgrupp är professionella utövare inom kulturella och kreativa näringar verksamma i Västra Götaland. Kursen pågår 25 november 2022–20 januari 2023. Sök senast 17 november.

Fägatukonst – residens kring folkliga och urbana uttryck

Vad har street art, slöjd, urbana dansstilar, berättande, cirkus, folkmusik, figurteater och folklig dans för beröringspunkter? Till våra två konstartsövergripande residens 2022 med tema "fägatukonst" sökte vi deltagare som är nyfikna på att undersöka gemensamma nämnare mellan konstformer som brukar beskrivas som folkliga eller urbana, konstformer som inte har en given plats på de större konstscenerna.

Com.fusion – konstartsövergripande communityprogram

Com.fusion är ett nytt konstartsövergripande communityprogram som Förvaltningen för kulturutveckling startade hösten 2021. Här vill vi samverka, lära av varandra, skapa nya nätverk, främja konstartsövergripande projekt och skapa långsiktiga strukturer.

Pengar – om kulturstöd

Årligen arrangerar vi en dag om kulturstöd för frilansare inom alla konst- och kulturformer. Vi bjuder in en rad organisationer som berättar om sina stödformer. Hösten 2022 sker dagarna 23–24 november.

Kulturliv för alla

Vill du arbeta för att kultur ska nå och angå alla oavsett förutsättningar? Vi erbjuder stöd till kommuner, arrangörer, konstnärer och andra för ett kulturliv där alla har möjlighet att ta del av, och utöva, kultur. Du kan till exempel få coachning och stöd i hur du tänker runt tillgänglighet och jämställdhet. Kontakta oss!

Ett stiliserat kuvert i en blå cirkel mot grå bakgrund.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Förvaltningen för kulturutveckling skickar ut nyhetsbrev inom flera olika områden. Här får du en överblick över alla nyhetsbreven och kan bocka för vilka du vill prenumerera på. Trevlig läsning!

Torbjörn Lindström

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jennie Wilhelmsson Hedeborg

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-10-05 16:06