Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Unga läsambassadörer

Unga sommarjobbare, med stöd av handledare, spred läsglädje och läslust bland barn och unga i Bergsjön under sommaren 2023. Läsambassadörerna dök upp på platser som t.ex. Kulturhuset Bergsjön, Bergsjöbadet, Rymdtorget och lekplatser.

Läsfrämjande insatser utanför skolan
Unga läsambassadörer är en del av Läsfrämjande insatser utanför skolan och en del av regionens satsning kraftsamling för fullföljda studier.Läsfrämjande insatser är kravlös och lustfylld läsning på fritiden. Det är ett projekt som utgår från erfarenheterna med Sommarboken, en läsfrämjande lovverksamhet som handlar om just lusten till läsning.

Fullföljda studier – en kraftsamling i den regionala utvecklingsstrategin
Kraftsamling fullföljda studier handlar om att ge alla barn och unga i Västra Götaland förutsättningar för en bra start i livet och för god hälsa, utbildning och framtidstro. Kraftsamlingen är ett samarbete mellan VGR, kommunerna, civilsamhälleorganisationer och andra aktörer i Västra Götaland. Satsningen på fullföljda studier är en av fyra tvärsektoriella kraftsamlingar i Västra Götalands regionala utvecklingsstrategi 2021–2030.

 

 

 

 

Malin Carlsson

Projektledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-09-14 21:12