Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som arbetar på BVC

Under våren 2022 lanserar Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götaland ett nytt språkstimulerande material för barn mellan 0–6 år. Språktaget är framtaget av logopeder och bibliotekarier för att underlätta för bibliotek, logopedi och barnhälsovård att inspirera föräldrar till att prata, ramsa, sjunga och läsa med sina barn.

I samband med 8-månaders besöket delar BVC-sköterskan ut en folder till vårdnadshavaren med tips på hur man läser språkutvecklande tillsammans med sitt barn. Foldern finns översatt till 25 språk och kan beställas av verksamhetsutvecklarna inom central barnhälsovård. De språk som finns i tryck är svenska, lätt svenska, engelska, arabiska och somaliska resten kan laddas ned här nedan.

FOLDER med tips om hur vuxna i barns närhet kan stimulera barnets språkutveckling genom att sjunga, läsa, prata och ramsa:

Folder på arabiska
Folder på arli
Folder på dari
Folder på engelska
Folder på farsi
Folder på finska
Folder på hebreiska
Folder på holländska
Folder på jiddisch
Folder på lulesamiska
Folder på kelderash
Folder på nordsamiska
Folder på meänkieli
Folder på svenska
Folder på ryska
Folder på somali
Folder på lättläst svenska
Folder på turkiska
Folder på spanska
Folder på tigri
Folder på sydsamiska
Folder på thai

Therese Ytter

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Katarina Larson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-05-20 10:51