Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Västsvenska författardagar 13.10.2022Kristina Wadensten
är författare av facklitteratur vuxen och uppväxt i Alingsås men bor numera i Otterbäcken, Gullspångs kommun. Efter sin pension från Textilmuseet i Borås där hon arbetade under många år tog hon tag i sitt drömprojekt och skrev boken Textilstaden Alingsås - minnen att vårda och bevara (2021). Att bevara kulturarvet har alltid varit en stark drivkraft för Wadensten som vill få sina läsare att bli mer medvetna om städers historiska arv. Boken berättar historien om ett textilt arv som sträcker sig från 1700-talet och fram till idag. Med hjälp av foton, personliga berättelser och historiska tillbakablickar guidar oss Wadensten genom Alingsås textila historia.


Välkomna till Västsvenska författardagar i Alingsås, premiär för vår litterära regionala utbudsdag den 13 oktober 2022!
Vi har samlat en rad aktuella västsvenska författare som medverkar med presentationer av sina senaste verk eller projekt.

ANMÄLAN & INFORMATIONSenast uppdaterad: 2022-09-07 20:07