Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Arkitekturvandringar

När designpedagogen Dawn Hang Yue Wong och arkitekturpedagogen Vici Hofbauer fick i uppdrag att utveckla en ny metod för arkitekturvandringar för stadsdelen Örgryte-Härlanda i Göteborg, var det för att göra barn delaktiga i att upptäcka, undersöka och reflektera över de offentliga rummen i sin närmiljö.  

För att utveckla metoden genomfördes vandringar på två olika platser i stadsdelen och med olika åldersgrupper. Material togs fram i form av övningar och verktyg anpassade till olika teman för vad man ville undersöka under vandringarna: avstånd, tillgänglighet, material, funktion, historia, stadsplanering…

Resultatet utvärderades tillsammans med de deltagande barnen och pedagogerna samt kultursamordnaren i stadsdelen. Materialet förfinades för att bättre passa de olika åldersgrupperna och för arkitekturvandringar i andra områden.  

Projektet är ett samarbete mellan designpedagogen Dawn Hang Yue Wong, arkitekturpedagogen Vici Hofbauer, kultursamordnaren i stadsdelen Örgryte-Härlanda samt arkitekturkonsulenten på Förvaltningen för kulturutveckling.

Titta på filmen om arkitekturvandringar här

Kontakta Mania Teimouri för mer information. 

Mania Teimouri

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-09-29 11:59