Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Trygghetsvandringar

Trygghetsvandringar är en metod för att arbeta med delaktighet när man ska bygga om, förändra eller förbättra en miljö.

Riktade målgrupper som till exempel barn, vuxna, eller äldre får titta över bland annat trafik- och boendemiljöer, med fördel tillsammans med en arkitekturpedagog, som är expert på att ha dialog om den byggda miljön. De som går trygghetsvandringen får sedan redovisa vardagsfaror och andra synpunkter på miljöerna tillsammans med representanter från kommunen.

Trygghetsvandringar kan ofta leda till snabba och konkreta förbättringar av miljön. De kan också vara till nytta för kommuner, ur delaktighetssynpunkt. 

I Borås har man tidigare genomfört ett projekt där utemiljön kring Centrumhuset skulle förbättras. Med start i september 2012 gjorde man tre trygghetsvandringar i området, med olika målgrupper. 

I Uddevalla kommun har man under 2009 och 2010 genomfört en serie trygghetsvandringar. Sedan diskuteradws möjligheterna att avsätta delar av Tekniska kontorets investeringsbudget för åtgärdsförslag som lyfts under framtida trygghetsvandringar.
 

Mania Teimouri

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-09-28 12:52