Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt nätverk för dig som arrangerar publik konstverksamhet

Arbetar du med publik konstverksamhet i en organisationsform av något slag? Anordnar ni utställningar och konsthändelser ute, inne, i skogen, i stan, i konsthall, på museum, i ideella eller offentliga organisationer? Nu startar vi ett nätverk för alla er! Vi tänker att det ska vara en plattform för diskussioner kring teman och erfarenhetsutbyten, möjligheter att hitta varandra för samverkan och annat som vi inte ens kan förutspå nu. Nätverket blir en organisk och ständigt föränderlig och inkluderande organism. Vi ses minst tre gånger per år, varav minst en gång digitalt.

Nätverkets första träff äger rum i Lidköpings konsthall den 19 augusti kl 10-14.30. Dagen kommer att handla om Hur fri är konsten? med er input kring temat och medverkan från Myndigheten för Kulturanalys som gjort utredningen Så fri är konsten. 

Under dagen får vi en presentation av verksamheten vid Lidköpings konsthall och deras utställning med Lotta Antonsson (18 juni-27 augusti).

Det blir också ett föredrag med Pelle Amberntson från Myndigheten för kulturanalys med ett efterföljande längre fråge- och diskussionstillfälle att ventilera kring Hur fri är konsten? Just den här dagen kan ni rikta frågor och funderingar direkt till de som gjort utredningen Så fri är konsten och samtidigt dryfta frågan med era kollegor på plats.

Vi avslutar dagen med att prata om hur ni vill att nätverket ska se ut framåt, samt önskemål och tema för nästa nätverksträff. Varmt, varmt välkommet är också förslag på nätverksnamn.

Vi bjuder på lunch och eftermiddagskaffe utöver programmets innehåll.

Inkom gärna med de frågor kring temat som dyker upp redan nu och framöver till camilla.alexandersson@vgregion.se .

Det är mer än välkommet att också ta upp frågor som dyker upp under själva träffen!

Datum: 19 augusti
Tid: 10.00–14.30
Plats: Lidköpings Konsthall, Stenportsgatan 11
Anmälan: Anmäl dig senast tisdagen den 16 augusti 

Till anmälan...

Senast uppdaterad: 2022-06-09 13:26