Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lin on me 21 maj - 29 oktober

Två händer som knyter en kärve lin

Välkommen till en fiberrik upplevelse på Rydals museum!

I utställningen Lin On Me får du bekanta dig med en fiber som har en rik historia och egenskaper som gör den högintressant för framtiden. Du får möta de som förvaltar kunskapen om processen från frö till fiber, de som håller kulturarvet levande och bär kunskapen i sina kroppar. Du får möta de som använder lin i sitt konstnärliga arbete. De som använder lin i sin produktion i allt från handdukar till tapeter och de som forskar på linets egenskaper för att skapa innovationer för en hållbar framtid.

Utställningen ramas in av foton tagna av Maja Kristin Nylander.

Lin On Me produceras av Rydals museum i samarbete med föreningen Internationellt vävcenter och Förvaltningen för kulturutveckling. Utställningen baseras bland annat på projektet 1 kvm lin där Rydals museum tagit emot Greta Johanssons linstipendium och projektet Kunskapsnod för biobaserad lokal fiber råvara-Lin i fokus som drivs av Science Park Borås (projektägare), Textilhögskolan, Internationellt vävcenter Sjuhärad, RISE och Wargön Innovation.

Rydals museum hittar du på Boråsvägen 237 i Rydal och mer information här.


Senast uppdaterad: 2023-03-25 07:56