Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Länktips för slöjdföretagare

Tovade bollar och rullar av tovade plattor i olika färger

Oavsett vilken verksamhet du driver så är affärsutveckling och marknadstänk viktigt. Här länkar vi till resurser vi tror kan vara nyttiga för dig som vill starta, redan har startat eller vill utveckla ditt slöjdföretagande.

Artifex arbetar med att stärka hantverksbranchen,. Artifex erbjuder seminarier, rådgivning, coachning och nätverk som du hittar på artifex.se

Sveriges hemslöjdsföreningars riksförbund, SHR Hemslöjden är en ideell organisation med föreningar runt om i landet. Att engagera sig i en lokal förening ger möjlighet till försäljning, att lära sig mer och skapa nätverk. På hemsidan hemslojden.org hittar du tips och länkar till intressanta slöjdmöjligheter.

Nämnden för hemslöjdsfrågor NFH är en statlig myndighet med uppdrag att främja hemslöjd. De stärker hemslöjden i hela landet genom att planera, driva och följa upp aktiviteter med såväl kulturella som ekonomiska perspektiv. NFH fördelar även statligt stöd till hemslöjdsverksamhet i form av tre olika bidrag; verksamhets- och organisationsbidrag samt årliga projektbidrag. Du kan läsa mer om deras verksamhet på nfh.se

Företagande. På verksamt.se finns information, råd, e-tjänster och verktyg för dig som driver eller vill starta företag. Här kan du kommunicera med myndigheter, starta företag och få information om marknadsföring i alla delar av företagets livscykel. 

Arvoden. Konstnärernas Riksorganisation KRO har sammanställt rekommendationer om hur mycket de anser att konstnärer bör ta betalt för olika typer av uppdrag. Det är i stort sett samma typ av arbeten som slöjdare brukar ta sig an och en bra referens för prissättning: KROs rekommenderade arvoden

Turism och marknadsföring. På vastsverige.com finns aktiviteter och evenemang som sker i hela Västra Götaland. Om du vänder dig mot turister eller en allmänhet är detta en bra plats att visa upp sig på. 

Senast uppdaterad: 2022-09-06 08:20