Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sälja på nätet

bildskärm med webbshop av slöjd

Nu växer både behovet både av att kunna sälja och handla hemifrån. Här är några tips på platser på nätet där du kan sälja din slöjd. Det dyker upp nya försäljningsmöjligheter hela tiden

Att starta en egen webbutik är såklart ett alternativ men kräver ett mått av kunskap och tid - både att konstruera och underhålla. Men framför allt gäller det att få folk att hitta den nya webbutiken och det kräver antingen pengar eller tid - inte sällan båda. Därför kan en väg vara att lägga ut sina föremål i redan etablerade säljsajter, speciellt om du inte har en stor produktion. Här är några tips:

Instagram Många slöjdare säljer sina objekt på instagram, du kan sälja från ditt eget konto eller delta i onlinemarknader. Några etablerade är @local_femmes_market @alalondon @kustfolk men det finns många fler. Så, starta ett instagramkonto, var aktiv och sök runt till exempel på  #marknad #slöjdmarknad #vårmarknad #julmarknad #onlinemarknad . Följ konton som inspirerar dig och kontakta de som du tycker gör ett bra jobb. Det finns mycket att lära och det finns många som vill lära känna dig.

Tradera. Aktionssajt, men går även att sälja till fast pris. Det kostar inget om produkten inte säljs, annars tar de 10% av försäljningspriset.
Läs mer om hur det funkar att sälja på Tradera

Etsy.com. Internationell säljsajt som inriktar sig på handgjort och vintage i bred tolkning. Kostar 2:- per annons och sen 9% + 3:- i avgift vid försäljning.
Läs mer om villkoren för att sälja på Etsy

Kniv och karda. En svensk hantverksmässa på nätet. Den har bara öppet en helg i månaden och du anmäler dig i förväg med texter och bilder. De tar 25% provision och du får betalt i efterhand genom att skicka en samlad faktura för helgen.
Läs mer om att sälja hos Kniv och karda

Kurser online Har du kurser till försäljning? Det finns flera gratis verktyg för videokonferenser som också fungerar för distansundervisning. Ett smidigt alternativ kan vara att livesända i Boon. Där kan du sätta en avgift som deltagare måste betala för att ansluta. De tar 10% plus transaktionsavgift. 
Läs mer eller kika närmare på Boon

Airbnb experience online Ge en kurs eller bjud in till besök utan att behöva lämna ditt hem. Du kan göra online-event men också bjuda in till besök och kurser hemma i din verkstad när det passar dig.
Läs mer om Air bnb experience

 

 


Senast uppdaterad: 2021-11-24 14:19