Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Da Capo

En dekormålad dörr som ser ut som en spegeldörr

Da Capo Mariestad är en plattform för högre utbildningar och forskning, inte minst inom trädgård och hantverk.

Da Capo Mariestads utbildningar 

Dacapo är inte en skola i sig utan en kommunal organisation med uppdrag att samordna och utveckla högre utbildning i Mariestad. De har egna lokaler där man kan studera på distans eller i Trädgårdens skola men också utbildngar som drivs av Karlstads och Göteborgs universitet.

Kulturmålare - traditionellt byggnadsmåleri. YH 1 år
Utbildning innefattar kalkfärg, slamfärg, linoljefärg, tempera/emulsion,limfärg och papp- och vävspänning av tak och väggar. Teori och praktiska övningar i att blanda, bryta och använda färger samt att behandla byggnader på ett varsamt sätt.

Fönsterhantverkare - traditionella hantverkstekniker. YH 1 år 
Grundläggande hantverkstekniker inom fönsterrenovering och fönsterhantverk. Glasnings-, måleri- och fogningstekniker samt förståelse kring arkitektur och bebyggelsehistoria ingår.

Bygghantverksprogrammet. Kandidat 3 år
Göteborgs univeristets utbildning förlagd i Mariestad. Utbildningen växlar teori och praktik och ger en kompetens för att arbeta med byggnadsvård eller nyproduktion med traditionella metoder, samt en kandidatexamen i kulturvård med inriktning bygghantverk. 


Senast uppdaterad: 2021-02-24 15:32