Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hellidens folkhögskola

Någon löder silver

Helliden är en alkohol- och drogfri skola som drivs av Blåbandsrörelsen och erbjuder utbildningar inom konst, konsthantverk, grafik och grafisk design.

Helliden folkhögskolas hemsida

Hellidens slott som skolan huserar i ligger cirka 2 km från Tidaholms centrum. I den miljön ligger skolan med internat och vandrarhem. Även Skövde konstskola och Grafikskolan på Vulcanön i Tidaholm är en del av folkhögskolan.

Hantverksutbildningarna är ettåriga på heltid och studenterna arbetar med sin egen arbetsplats i verkstan som är tillgänglig dygnet runt.
Grundutbildningarna har inga förkunskapskrav medan fortsättningen kräver att man gått en grundutbildninge eller har motsvarande erfarenhet.

Keramik Grund
Bruks- och konstföremål i olika tekniker, leror och brännmetoder. Hantverkstradition och miljömedvetenhet är viktiga delar i kursen.

Keramik Fortsättning
Självständigt arbete med stöd av lärare. Fokus är på egna projekt och personlig utveckling. 

Silversmide Grund
Grunderna i silversmide och olika tekniker för bearbetning och finish. Även arbete med andra metaller ingår. 

Silversmide Fortsättning
Utveckla och fördjupa dina färdigheter genom arbete i kortare projekt. Att tillverka gjutformar, slunggjutning, kroki och foto mm. ingår också i utbildningen.

Textil Grund
Kursen har ett brett textilt innehåll med tonvikt på textiltryck och mönsterdesign, men även andra områden som färgning, tovning, broderi och bild ingår. 

Textil Fortsättning
Studenten arbetar friare än i grundkursen och utformar sitt år i samråd med lärare. De kan följa grundkursens övningar och arbetar i samma grupp fast mer självständigt. 


Senast uppdaterad: 2021-02-24 15:30