Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Referensrådet teater – samverkan som resurs

Referensrådet teater startade 2015 på initiativ av teaterkonsulenten på Förvaltningen för kulturutveckling. Rådet består av kultursamordnare från sex av regionens kommuner som träffas ungefär fyra gånger per år. Syftet är bland annat att få en gemensam överblick över kommande utbud och att samverka kring villkoren för teaterområdet i region och kommuner.

Referensrådet teater har planerade träffar ungefär två gånger per termin. Rådets syfte är att få överblick över kommande utbud där medlemmarna rapporterar om intressanta trender, eller om specifika föreställningar de har sett. Rådet arbetar också med villkoren inom scenkonsten i regionen ur arrangörens och publikens perspektiv – och med fördjupningsarbete och analys relaterat till scenkonstutbudet för barn och unga.

Mellan träffarna finns Referensrådet som resurs i olika frågor som uppkommer löpande kring scenkonst eller arrangörskap. Medlemmarna kan också stötta teaterkonsulenten i urvalsarbetet kring nya föreställningar för barn och unga till Kulturkatalogen Väst. Här använder man en gemensam arbetsmetod, Önskekvisten. 

Referensrådets medlemmar skiftas för att ge fler möjligheten att vara med i detta stimulerande och utmanande arbete.    

Nuvarande medlemmar 
Ester-Lee Heller, Borås Mia Björklund, Göteborg 
Martin Wahlqvist, Lidköping 
Carola Melo, Mark 
Birgitta Berntson Ärje, Trollhättan 
Thomas Johansson, Vänersborg 

Sammankallande: Lotta Eldh, konsulent teater, Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen 

Ann-Charlotte Eldh

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-06-03 11:35