Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturliv för alla

Kultur ska nå och angå invånarna. Med utgångspunkt i de mänskliga rättigheterna arbetar Västra Götalandsregionen för ett kulturliv som präglas av jämlikhet, jämställdhet, tillgänglighet och interkulturell dialog.

Kulturverksamheter behöver verktyg och metoder för ett jämlikt och vidgat deltagande. Syftet med ett vidgat deltagande är att bidra till delaktighet och egenmakt samt att bygga en gemensam demokratisk kultur där alla har samma möjligheter att delta.

Förvaltningen för kulturutveckling erbjuder stöd till kommuner, arrangörer, konstnärer och andra för ett kulturliv där alla har möjlighet att ta del av, och utöva, kultur. Det är också självklara principer när vi utvecklar vår egen verksamhet. 

Centre Stage - för en jämställd scenkonst

Centre Stage är ett europeiskt samarbetsprojekt för att främja villkoren för konstnärligt verksamma kvinnor inom scenkonst. Vi vill med detta projekt vara med och bidra till en förändring på både individuell och strukturell nivå för kvinnliga scenkonstnärer i Europa.

Klangfärg

Klangfärg är Västra Götalandsregionens resurscentrum för skapande inom LSS-verksamhet och särskola. Vi riktar oss till dig som arbetar med personer med intellektuella funktionsnedsättningar för att alla människor ska få möjlighet att uttrycka sig genom skapande.


Senast uppdaterad: 2022-07-04 10:12