Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Jämställdhet

Förvaltningen för kulturutveckling har i uppdrag att verka för ett jämställt kulturliv i Västra Götalandsregionen och det gör vi genom såväl enskilda insatser som genom konsultationer och handledning. Här hittar du material och verktyg för jämställdhetsarbete inom kultursektorn.

Alla oavsett kön har rätt att ta del av kultur och att utöva kultur, men samhället och kulturlivet är inte jämställt. På flera arenor går det åt rätt håll, men det finns allt för stora skillnader kvar som påverkar både den demokratiska rätten och kvaliteten på kulturen.

Centre Stage - för en jämställd scenkonst

Centre Stage är ett europeiskt samarbetsprojekt för att främja villkoren för konstnärligt verksamma kvinnor inom scenkonst. Vi vill med detta projekt vara med och bidra till en förändring på både individuell och strukturell nivå för kvinnliga scenkonstnärer i Europa.

Hurdå genuskompetens?

Med genushandledningen Hurdå genuskompetens? vill vi öka medvetenheten om vem och vad som ställs ut på konstinstitutioner. Välkommen att ladda ner handledningen här.

Jämställdhet för kulturskolan

Vad sätter vi på scenen är ett utbildningsmaterial framtaget främst för kulturskolepedagoger. En stor del av innehållet behandlar jämställdhet och representation.

Katarina Hultin

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anders Nilsson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-03-08 11:06