Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Länksamlingar jämställdhet

Här kan du hitta länkar och lästips om hur andra offentliga verksamheter, myndigheter och organisationer arbetar för ett jämställt kulturliv.

Västra Götalandsregionen

Här kan du läsa mer om den länsövergripande strategin Jämställt Västra Götaland 2014-2017, handlingsplanen för CEMR-deklarationen, broschyren om jämställdhetsintegrerad budgetprocess och Jämställd regional tillväxt.

I Västra Götalandsregionen finns Sveriges enda regionala plan för mänskliga rättigheter: För varje människa. Handlingsplanen har konkreta mål och åtgärder för till exempel fysisk tillgänglighet, barnets rättigheter, delaktighet, icke-diskriminering och jämlikhet för både medarbetare och invånare. 
Gå till Västra Götalandsregionens handlingsplan för mänskliga rättigheter. 

Kulturrådet

Kulturrådet har tagit fram en strategi för myndighetens arbete med jämställdhet. Gå till Kulturrådets strategi för arbetet med jämställdhet. 

SKL

Sveriges Kommuner och Landsting erbjuder medlemmarna expertkunskap och särskilda satsningar inom sakfrågor som rör jämställdhetsutveckling, jämställdhetsintegrering och kvinnofridsfrågor. Läs mer på SKLs hemsida. 

Nationella sekretariatet för genusforskning

Nationella sekretariatet för genusforskning arbetar med att analysera och informera om genusforskningens utveckling och villkor. Läs mer om deras arbete här. 

 

Senast uppdaterad: 2021-02-03 15:27