Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fortbildning i verbalisering

Vi erbjuder fortbildning och handledning i verbalisering. Verbalisering är ett sätt att göra sitt filmade material tillgängligt för personer med nedsatt syn, och är en gren av syntolkning och används framför allt i föreläsningar, informations- och inspirationsfilmer.

Enligt DOS-lagen ska filmer som läggs ut på webben vara textade och syntolkade. Detta gäller all verksamhet som är offentligt finansierad.

Verbalisering är ett sätt att göra sitt filmade material tillgängligt för personer med nedsatt syn, och är en gren av syntolkning och används framför allt i föreläsningar, informations- och inspirationsfilmer.
Vi erbjuder fortbildning och handledning i verbalisering. På våra föreläsningar får du kunskap om grunderna i verbalisering och handfasta tips om hur du kan komma i gång. Föreläsningarna erbjuds återkommande och du kan hålla dig uppdaterad på förvaltningens samlingssida för Fortbildningar och evenemang. 

Vi kan också hålla ett föredrag eller en workshop på beställning, hör av dig om du vill veta mer eller vill boka oss. Våra kontaktuppgifter hittar du längst ner på denna sida.

Inkludera alla – var tillgänglig

Här hittar du information om förvaltningens många möjligheter att stötta dig i ditt tillgänglighetsarbete. Vi kan ge råd och stöd i olika tillgänglighetsfrågor och i hur man gör rätt från början.

Christina "Tina" Weidelt

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ing-Marie "Ninni" Eriksson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-09-15 10:36