Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nominerade affischer 2023

Nu har ett första urval gjorts av de bidrag som kommit in till årets upplaga av Höstrullens affischtävling. Av de fem bidragen ska en vinnare utses. Här nedanför presenteras dessa bidrag. En vinnare kommer att tillkännages under maj månad!

 

 

Affisch 1

Rosalila bakgrund. I mitten ser vi ett gult ansikte gjort i lera. I svart text står det: Filmfestival Höstrullen. Längst ner är det ett turkost fält. Där finns information om filmfestivalen den 30 november.

Lerskulptur av Linnéa Sjöqvist, Eldorado (daglig verksamhet Göteborg).

Affisch 2

En turkos bakgrund. I mitten en teckning i många färger som föreställer Göteborg och spårvagnslinjerna. Motiv föreställer Pariserhjul på Liseberg, Domkyrkan, Stenpiren, Gamlestaden, Brunnsparken och Redbergsplatsen. Längst ner finns ett textfält. Där finns information om filmfestivalen den 30 november.

Tygkonstnär Thobias Kant, Formverkstan (daglig verksamhet, Göteborg). 

Affisch 3

Gul färg i botten. Affischen består av fotomontage i olika rutor med starka färger och personer som bär olika plakat. Dessa bilder har sedan dubblats och spegelvänts. Längst ner står det att Höstrullen äger rum den 30 november.

Fotomontage av Klappteatern (daglig verksamhet, Vänersborg). 

Affisch 4

Tygmontage i många färger. På dessa små figurer i vitt. En tecknad ko, en tecknad katt, teckande fåglar och några fler figurer. Längst ner, i ett rosa fält finns information om Höstrullen där det bland annat står att den äger rum den 30 november.

Blandteknikscollage av Linkärven (daglig verksamhet, Uddevalla). 

Affisch 5

EN gråvit bild. I svarta bokstäver står det Filmfestival Höstrullen. Själva motivet är en person, men man ser inte ansiktet. Istället finns där en bild på en vit katt med blåa ögon. Personens kropp ser vi. Den bär en t-shirt med kattansikte och en kjol som ser ut att vara i  genomskinligt tyll. Personen bär leggings som ser ut att vara svart-och vitprickiga.

Konstfoto av Kulturlabbet (daglig verksamhet, Göteborg). 

Urvalsprocess

Så här går urvalet och omröstningen till

Alla bidrag gås igenom och fem av dem nomineras. Dessa utformas till affischer som skickas till en jury bestående av grupper inom LSS-verksamhet och anpassat gymnasium. Juryn röstar fram det vinnande förslaget, som sedan kommer att användas till affisch, flyer och programblad samt på vår hemsida.

Jurygruppen 2023 består av:  

  • Frösunda aktivitetshus, daglig verksamhet, Göteborg
  • Mediatorget, daglig verksamhet, Räddningsmissionen, Göteborg.
  • Hälleberget, daglig verksamhet, Lerum.
  • Skaparverkstaden, daglig verksamhet, Svenljunga.

Lina Gardelin

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-05-26 14:13