Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Klangfärgs kurser

En mörkblå färgklick

Inspiration och kunskap! Det är grunden för vår kursverksamhet. Våra kurser är öppna för dig som arbetar inom LSS-verksamhet och särskola, eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.

Här hittar du höstens kurser som är öppna för anmälan! Vi har även tagit fram filmade kurser inom musik, dans, film och färg & form som du hittar här på Klangfärgs sida under respektive konstform samt bland våra inspelade kurser och webbinarier.

Onlinekurser, inspelade kurser och webbinarier


2/11 Introduktion till clown
Varmt välkommen till ett magplask rakt in i clownens värld. Clown passar alla. Att jobba med clown är att vara i nuet och ett bejakande av det som sker, samt av sig själv.

Läs mer/anmälan


25/8 Utomhus med alla sinnen
Välkommen till en kursdag på Botaniska trädgården i Göteborg. Med alla sinnen utforskar vi växternas spännande liv. Vi undersöker medicinalväxter och andra nyttoväxter, gör egna doftpåsar och oljor och kokar te på örter. I skolträdgården får vi tips och idéer på hur man enkelt kan odla grönsaker och ätliga blommor i sin trädgård eller på uteplatsen.

Anmälan stängd


INSTÄLLD 18/10 Filmklipp och bildutsnitt
Lär dig att berätta med utsnitt och vinklar i film. Vi går igenom och provar grunderna i hur olika bildutsnitt och klipptekniker kan användas, såsom klipp i rörelse, 180-regeln, överlappande ljud och trix med klipp.

Läs mer


19/10 Shibori
Välkomna att lära er att färga tyger! Shibori är ett japanskt ord men tekniken används också i Latinamerika och Afrika. Man viker tyger symmetriskt eller oregelbundet och doppar tygbuntens hörn eller sidor i olika färger.

Läs mer/anmälan


27/10 Att assistera i bild, färg och form
Den här kursen riktar sig särskilt till dig som i ditt arbete möter personer med stort behov av stöd. Under dagen får du prova olika bild-, färg- och formövningar.

Läs mer/anmälan

-------------------------

Info ordinarie kursverksamhet


Kursplatser

Antalet platser är begränsat. Beroende på kurser­nas innehåll och upplägg kan vi ta emot en till fyra deltagare per arbetsplats och kurs.
Anmälan kan bara göras på vår hemsida, där det till varje kurs finns ett anmälningsformulär. Vänligen observera att det behövs ett formulär per person till varje kurs. Det går alltså inte att anmäla flera personer på samma formulär.
En preliminär bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du fyllt i, så var vänlig kontrollera att den blir rätt.

Anmälningsvillkor
När kursplats bekräftats är anmälan bindande, men din arbetsplats/organisation kan skicka en ersättare om du skulle bli sjuk eller få förhinder. Arbetsplats vars deltagare uteblir utan ersättare och utan att ha meddelat skäligt förhinder innan kursstart debiteras med 500 kronor per deltagare och kursdag. Som skäligt förhinder räknas sjukdom samt personalbrist/vikariebrist och liknande problematik på arbetsplatsen.
Fram till sista anmälningsdag kan avbokning göras utan särskilda skäl. 

Förvaltningen för kulturutveckling förbehåller sig rätten att ställa in en kurs vid för få anmälningar. Detta görs senast dagen efter sista anmälningsdag. Anmälda kursdeltagare meddelas via e-post.

Kostnadsfritt
Kurserna är kostnadsfria för personal inom inom LSS-verksamhet och särskola i Västra Götaland. För övriga deltagare är kostnaden 500 kr plus moms per person och kursdag.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Lina Gardelin

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-10-05 11:20