Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dramakällan – handledning

Dramakällan är ett metodmaterial på tre delar. En lättläst e-bok och en anpassad film vilka på ett enkelt sätt beskriver vad drama och teater är samt hur det utövas. Den tredje delen är en handledningsbok om drama och teater som vänder sig till dig som är eller vill bli ledare inom exempelvis daglig verksamhet, folkbildning, kulturskola eller anpassad skola.

Det anpassade materialet

  • Boken Bergakungarna – det finns två versioner av boken, en för PC och en för Mac/iPad. För att kunna läsa boken på en dator eller läsplatta krävs att du har ett e-boksprogram. 
  • Janinas Studio - Dramakällan film - YouTube, en film som på ett lätt och beskrivande sätt förklarar vad drama och teater är. Filmen tar upp vad drama kan användas till, hur och varför. 

Dramakällans anpassade material är gratis och du hittar det här.

Handledningsbok – beställbar

Dramakällan, handledning – en bok om drama och teater som vänder sig till dig som är eller vill bli ledare inom exempelvis daglig verksamhet, folkbildning, kulturskola eller anpassad skola.

Boken beskriver en mängd olika metoder och sätt att arbeta med drama och teater. Allas möjlighet att vara delaktiga och utvecklas genom hela drama/teater-processen är genomgående inslag. Handledningen innehåller dessutom en omfattande mängd övningar att använda i din verksamhet.

Dramakällan, Handledning går att beställa här hos Sensus och hos många återförsäljare.

Om Dramakällan

Dramakällan var ett treårigt projekt av projektledarna Anna Olofsson, Malin Martinsson och Maja Uddenberg. Projektet tog fram detta gedigna material, fullproppat med tillgänglig information, teater och dramaövningar och processtänk. Klangfärg hade förmånen att samarbeta med Dramakällan under projektets gång genom bland annat vårt nätverk, gemensamma träffar, utlåning av lokaler med mera.


Senast uppdaterad: 2022-10-06 14:29