Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Museer och besöksmål

Förvaltningen för kulturutveckling driver Västra Götalandsregionens sex museer och besöksmål. Här möter publiken natur- och kulturhistorien, från Big bang och livets tidiga utveckling, via bronsåldern, till medeltiden, till 1800-talet, industrihistorien och den moderna tidens historia. Vi driver också ett rådgivningscenter där fokus ligger på ekologiska perspektiv för en hållbar framtid.

Samlingarna utgör grunden för våra museers verksamhet. Museerna har ett omfattande publikt program där vi förutom utställningarna också erbjuder föreläsningar och andra aktiviteter. Under pandemin har vi särskilt satsat på digitala evenemang och även om museerna för närvarande är stängda kan man också ta del av det digitala utbud vi presenterar i Digiseum. 

Vi är också en del av en nationell och internationell forskningsinfrastruktur. I våra samlingar finns flera miljoner föremål som vi gör tillgängliga för forskare och studenter. 

Våra museer och besöksmål

Här presenterar vi Västra Götalandsregionens museer och besöksmål. De erbjuder alltifrån Big bang och livets utveckling via bronsåldern, till medeltiden och den moderna tidens historia till ekologiska perspektiv för en hållbar framtid.

Våra samlingar

I våra samlingar finns miljontals objekt - allt från halmslöjd till döda ormar. Här kan du läsa mer om föremålen och om hur vi arbetar med samlingarna. Du kan också botanisera bland bilderna i Digitalt museum!

Museer och besöksmål öppnar igen

Museer och besöksmål inom Förvaltningen för kulturutveckling öppnar för besökare i början av juni månad. De har varit tillfälligt stängda för allmänheten sedan den 30 oktober förra året.

Digiseum – vår nya digitala mötesplats

Vi har samlat våra digitala samlingar, utställningar, aktuella digitala sändningar och sociala mediesidor på ett och samma ställe. Genom Digiseum vill vi göra det enklare för våra digitala besökare att navigera sig runt bland alla våra museers hemsidor och sociala medier.
Svartvit bild från gammal skola föreställande lärare och barn

För skola och förskola

Förvaltningens breda pedagogiska verksamhet är ett komplement till förskola och skola. Vi erbjuder annorlunda lärmiljöer och andra pedagogiska arbetssätt som får barn att växa

Områdeschef för museer och besöksmål

Pernilla Schedin

Områdeschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-08-30 09:28