Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bokningsbara utställningar

Här hittar du våra bokningsbara utställningar. Kontaktuppgifter och mer information hittar du under respektive bildlänk här nedan.

Garnfolk

”Garn är gött! Ett garnnystan har många inneboende möjligheter, alla dörrar är öppna och the sky is the limit” säger Anna Bauer - en av sex utställare i Garnfolk. En utställning om garn, skaparlust och människorna bakom stickorna.

Kyssande par i en pool full av svarta badringar

Tunbjörk på Turné

Ny utställning med tillhörande program om fotografen Lars Tunbjörk och hans unika skildringar av Sverige och människorna. Foto: Lars Tunbjörk 1989 (beskuret).

I en hamnstad på 1500-talet

Västsveriges största stadsarkeologiska undersökning någonsin är avslutad. Nu är det dags att berätta historierna om människorna, fynden och det arkeologiska arbetet i Nya Lödöse genom utställningen I en hamnstad på 1500-talet.

Kan själv – för de minsta barnen

Kan själv! är ett pedagogiskt utvecklingsarbete som Västra Götalandsregionen drivit sedan 2007. Det har resulterat i tre olika utställningsmiljöer för barn i åldern 0-2 år. Utställningarna är anpassade efter de minsta barnens unika sätt att ta sig an sin omvärld.

Färgade träd och text

Långlivat

Vårt sätt att leva, bo och konsumera tär på jordens resurser och orsakar klimatförändringar. Med utställningen Långlivat vill vi inspirera till återbruk och varsam renovering, och mana till förändring när det gäller konsumtion och renovering.

Får som tittar in i kameran

Länge Leve Ullen

Den svenska ullen har många möjligheter. I vandringsutställningen Länge Leve Ullen får du veta hur.

Blad

Klimatklokt

Vandringsutställningen Klimatklokt tipsar dig som är husägare om hur du sparar energi på bästa sätt. Vi guidar dig till de mest klimatkloka lösningarna - de som på en och samma gång skonar miljön, den egna plånboken och husets karaktär.

Senast uppdaterad: 2021-11-29 12:22