Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dag 8: 21 april 2015 - Hemfärd

"Under vandringens gång blev jag både stark och trygg. Jag slappnade av och njöt av motionen, skönheten i naturen, maten, de vänliga människorna och alla djur längs vägen. Vi skrattade mycket åt roliga möten med spanjorer och andra pilgrimer."

Nu var pilgrimsresan över och vi tog bussen från hotellet till den lilla flygplatsen och flög via Madrid till Köpenhamn för att ta tåget hem till Göteborg.

Under vandringens gång blev jag både stark och trygg. Jag slappnade av och njöt av motionen, skönheten i naturen, maten, de vänliga människorna och alla djur längs vägen. Vi skrattade mycket åt roliga möten med spanjorer och andra pilgrimer.

Vi träffade flera intressanta och speciella pilgrimer utmed vägen, alla med sin egen historia och anledning till att göra pilgrimsvandringen.

En rening för kropp och själ

För min del blev vandringen en rening för både kropp och själ. Min vän som vandrade tillsammans med mig sa innan vi åkte att detta skulle bli den bästa resan i hennes liv. Jag skulle tro att det stämmer på en del sätt. Hon avlade också ett löfte vid katedralen. En annan vän som själv vandrar på fritiden sa till mig att åka för att jag skulle komma hem som en ny människa och det visade sig att han hade rätt.

Det beskrivs ofta i böcker om El Camino att vägen ger pilgrimen energi och ork och det tror jag är sant. Miljontals pilgrimer har vandrat här under 1000 år och många kommer fortsätta vandra här i framtiden. 

Senast uppdaterad: 2020-12-11 14:53