Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dag 3: 16 april 2015 - Portomarín (550 m.ö.h.) – Palas de Rei, 565 m.ö.h.), 26 km.

"Men vi traskade på uppför kullar och ner genom dalar. Ibland stannade vi och fyllde på med vatten, choklad, torkad frukt och mandlar som vi hade i ryggsäcken. Och kissade gjorde man bakom ett träd i skogen."

Vi vaknade av att det regnade och sa till varandra att vi går i alla fall några kilometer så får vi se om vi tar en taxi. Men vi traskade på uppför kullar och ner genom dalar. Ibland stannade vi och fyllde på med vatten, choklad, torkad frukt och mandlar som vi hade i ryggsäcken. Och kissade gjorde man bakom ett träd i skogen. Efter cirka 8 km. vandring brukade vi stanna för att äta en rejäl lunch.

Landskapet dominerades nu av åkrar, floder och skog. På många gårdar kunde fanns hórreos (torklador) för majs.

Nyfiskad torsk och skönt bad

Efter en liten kort vandring stannade vi och tog en kaffe och något sött. Sedan orkade man fram till nästa by för övernattning. Vi var bekväma och bokade små hotell i förväg. Jag hade läst om ”bedbugs” (sängloppor) som man kan få på härbärgena och dessutom ville vi sova i lugn i ro och inte en stor sovsal med andra. Flera av hotellen var gamla stenhus från 17-1800-talet. Charmiga och mysiga.

Till slut efter 2,6 mil kom vi äntligen till staden Palas de Rei. Staden ska ha fått sitt namn efter en visigotisk kung, Witza på 700-talet. Hotellet visade sig ligga 8 km utanför staden så då tog vi en taxi. Hotellet var ett ganska exklusivt spahotell med mestadels äldre gäster. Vi fick bo ensamma i ett stentorn med fin utsikt över en floddal. På kvällen åt vi nyfiskad torsk till middag och tog ett skönt bad.

Senast uppdaterad: 2021-08-26 10:31