Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dag 4: Palas de Rei (565 m.ö.h.) – Arzúa (389 m.ö.h.), 30 km.

"Det känns som man är en del av en speciell pilgrimsgemenskap även om man går ensam. Alla är trevliga och hälsar: ”Buen Camino!” både pilgrimer längs vägen och lokalbefolkningen."

Fjärde dagen var det soligt och vi påbörjade vandringen i frisk, kall luft på en underskön naturväg. Vi gick vi in i A Corruña, provinsen i Galicien dit Santiago de Compostela tillhör. Det var nu tätare mellan husen och bitvis gick vi utmed landsväg. Mestadels gick vägen mellan jordbruk och skog, bland annat eukalyptus. Vi gick genom sex floddalar. På en fin medeltida bro gick vi en in den gamla byn Furelos där vi stannade och tog en fika.

Del av en speciell gemenskap

Det känns som man är en del av en speciell pilgrimsgemenskap även om man går ensam. Alla är trevliga och hälsar: ”Buen Camino!” både pilgrimer längs vägen och lokalbefolkningen. Man värnar om pilgrimerna från hela världen och bemöter oss med respekt och stor gästvänlighet. En trerätters pilgrimsmeny kostar bara 100 kr!

När vi nådde fram till den större staden Arzua tog vi en taxi de tre kilometrarna till hotellet som var jättefint och mysigt. Det vara bara 5 andra gäster där från Irland och vi hade mycket att prata om under kvällen.

Det är många irländare som går Caminon för Galicien var en gång i tiden under keltiskt inflytande och det har lämnat spår i kulturen, bland annat musiken. Men pilgrimerna som går El Camino kommer från hela världen bland annat Asien, Östeuropa, Sydafrika, Sydamerika och USA.

Det var fantastiskt service på hotellet och vi passade på att lämna in smutskläder till tvätt och unna oss välbehövlig massage. De övriga kvällarna tvättade vi upp underkläder och tröjor i handfaten på hotellen. 

Senast uppdaterad: 2020-12-11 14:53