Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dag 6: 19 april 2015 - Rúa – Santiago de Compostela, 20 km.

"Sedan badade vi, åt och klädde upp oss innan vi gick de fem kilometerna in till gamla staden och katedralen som var mycket mäktigare och finare än jag kunnat föreställa mig."

Sista dagen skulle vi bara gå 20 km och vi kom iväg tidigt på morgonen och tog det riktigt lugnt. Gick och strosade, ingen stress alls. Det kändes lite trist att veta att detta var sista dagen som var kvar av vår vandring. Men samtidigt var vi förväntansfulla på katedralen och det skulle bli skönt att få vila. Och snart skulle jag få återse min pojkvän igen!

På vandringen passerade vi byn Lavacolla där medeltidens pilgrimer brukade tvätta sig noga i bäcken innan de fortsatte till S:t Jacobs grav.

Magisk utsikt över Santiago de Compostela 

Från toppen av berget Monte del Gozo fick vi fin utsikt över Santiago de Compostela. Efter en stunds vandring in i staden fick vi se hotellet vi bott på första natten så då skyndade vi oss dit, frågade om vi kunde få ett rum.

Sedan badade vi, åt och klädde upp oss innan vi gick de fem kilometerna in till gamla staden och katedralen som var mycket mäktigare och finare än jag kunnat föreställa mig. Bilderna man sett av den gjorde den inte rättvisa över huvud taget.

Vi var med på en katolsk mässa och det var kul att kunna förstå en del av vad den glada, entusiastiska prästen sa, trots att det var 27 år sedan jag läste spanska. Han pratade om en ekumenisk global pilgrimsrörelse och hälsade alla pilgrimer som kommit från världens olika hörn välkomna.

Sedan tog jag mig tid att hitta en bra plats utefter katedralsväggen att lägga stenen jag burit med mig. Stenen symboliserar för mig ett löfte om förändring efter den turbulenta tiden av sjukdomsbesked, operation och strålning.

Senast uppdaterad: 2020-12-11 14:53