Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dag 7: 20 april 2015 - Santiago de Compostela

"Jacob var en av Jesus lärjungar och ska ha verkat en tid i Spanien för att sprida kristendomen. Efter att han mördats ska hans kropp ha fraktats till Spanien med båt. "

Näst sista dagen skulle vi tillbringa i Santiago de Compostela. Vi njöt av den underbara hotellfrukosten och sedan traskade vi den fem kilometrarna till gamla staden igen och strosade runt i gränderna. Vi delade på oss och jag gick till katedralen igen och gjorde som många andra pilgrimer, gick upp för en trappa till en skulptur av Santiago (S:t Jacob) och kramade om honom och bad en bön. Sedan gick jag ner i kryptan och tittade på hans relikskrin i silver.

Jacob var en av Jesus lärjungar och ska ha verkat en tid i Spanien för att sprida kristendomen. Efter att han mördats ska hans kropp ha fraktats till Spanien med båt. Flera hundra år senare ska hans grav ha upptäckts och pilgrimer började vallfärda till den vilket resulterade i att det byggdes en vallfartskyrka i Santiago de Compostela år 899.

Mellan 1000-1200-talet byggde man en katedral på platsen som under århundradena har byggts om och byggts till. S:t Jacob är pilgrimernas skyddshelgon och hans attribut är en mussla.

Tio mil till världens ände

Vi gick hem till hotellet var för sig den dagen och vi gick båda på fel på hemvägen. Det är så lätt att missa en gul pil någonstans. Men väl hemma på hotellet njöt vi av en trerätters middag och tittade på solnedgången över staden. Vi var väldigt nöjda och tacksamma över vår bedrift och berömde varandra och planerade att eventuellt komma tillbaka om ett år och gå de sista 10 milen ut till ”Världens ände”, Finisterre, vid havet. Min ryska väninna hade inte varit i Spanien förut och var alldeles lyrisk över Spanien, de vänliga människorna, naturen, maten…

Senast uppdaterad: 2020-12-11 14:53