Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information kring våra museer och besöksmål gällande covid-19

Ett kollage av 6 bilder. Ett hus bakom grönska, ett rött hus i snölandskap, AB-forsviks bruk, en haj på ett museum, en trappa och tre spetsiga trähus

Vi ser gärna att du som besöker våra museer och besöksmål är vaccinerad, detta för omsorg om dig själv, andra besökare och oss anställda. Undantaget är du som är under 16 år och du som av medicinska skäl inte bör vaccinera dig. Information om hur du vaccinerar dig finns på 1177. Stanna hemma om du är sjuk eller har symptom.

Vid frågor om specifika verksamheter, kurser eller arrangemang vänd dig direkt till våra museers hemsidor. Detsamma gäller frågor kring vilka anpassningar som gjorts på respektive plats, för att stoppa smittspridningen.

Från den 23 december begränsas antalet samtidiga besökare

I enlighet med Folkhälsomyndighetens senaste föreskrifter begränsar vi antal samtidiga besökare i museerna och på Slöjd och Byggnadsvård för att du som besökare ska kunna hålla ett tryggt avstånd och undvika trängsel för ett tryggt besök. Vi ber om förståelse för eventuella väntetider.

Som besökare behöver du inte visa vaccinationsbevis vid museibesöket. Uppvisande av vaccinationsbevis gäller endast vid programpunkter eller evenemang med fler än 100 deltagare.

Digiseum

Det finns också andra digitala möjligheter att ta del av museernas verksamhet genom Digiseum. Här finns digitala samlingar, utställningar, aktuella digitala sändningar och sociala mediesidor samlade på ett och samma ställe. 
Här hittar du Digiseum.

Digiseum – museum online

Våra digitala samlingar, utställningar och aktuella digitala sändningar från museerna finns alla samlade på Digiseum.

Pernilla Schedin

Områdeschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-12-22 11:25