Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Museer och besöksmål öppnar igen

Ett kollage av 6 bilder. Ett hus bakom grönska, ett rött hus i snölandskap, AB-forsviks bruk, en haj på ett museum, en trappa och tre spetsiga trähus

Museer och besöksmål inom Förvaltningen för kulturutveckling öppnar för besökare i början av juni månad. De har varit tillfälligt stängda för allmänheten sedan den 30 oktober förra året.

Inför öppnandet har förvaltningen gjort anpassningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter för bland annat museer, men med striktare begränsningar utifrån regionala rekommendationer, för att stoppa smittspridningen av covid-19. På Göteborgs naturhistoriska museum kommer exempelvis besök att förbokas via hemsidan.

Museer och besöksmål öppnar för besökare följande datum:

  • Forsviks bruk: måndag 7 juni
  • Vitlycke museum: måndag 7 juni
  • Göteborgs naturhistoriska museum: tisdag 8 juni
  • Slöjd & Byggnadsvård: tisdag 8 juni
  • Vänersborgs museum: onsdag 9 juni

Lödöse museum, som har haft stängt för utställningsbyggnation, har en digital invigning av sin nya basutställning lördagen den 29 maj klockan 11.00, och öppnar för besökare tisdag 8 juni. Den digitala invigningen publiceras på museets hemsida samt Facebook-kanal.

Vid frågor om specifika verksamheter, kurser eller arrangemang vänd dig direkt till våra museers hemsidor. Detsamma gäller frågor kring vilka anpassningar som gjorts på respektive plats, för att stoppa smittspridningen.

Det finns också andra digitala möjligheter att ta del av museernas verksamhet genom Digiseum. Här finns digitala samlingar, utställningar, aktuella digitala sändningar och sociala mediesidor samlade på ett och samma ställe. 
Här hittar du Digiseum.

Digiseum – museum online

Våra digitala samlingar, utställningar och aktuella digitala sändningar från museerna finns alla samlade på Digiseum.

Pernilla Schedin

Områdeschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-07-19 11:47