Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digiseum – vår nya digitala mötesplats

En surfplatta ligger på en träbänk omgiven av verktyg. På surfplattans skärm visas valsalen

Nu kan du besöka våra museer och besöksmål på avstånd. Vi har samlat våra digitala samlingar, utställningar, aktuella digitala sändningar och sociala mediesidor på ett och samma ställe. Genom Digiseum vill vi göra det enklare för våra digitala besökare att navigera sig runt bland alla våra museiwebbar och sociala medier.

– Vi inspirerades av museerna i Göteborgs stad, som lanserade sina Digiseum i våras, säger Fredrika Almqvist som lett projektet.

Museerna och besöksmålen som ingår i den digitala satsningen är Göteborgs naturhistoriska museum, Lödöse museum, Vitlycke museum, Vänersborgs museum, Forsviks bruk och Slöjd- och byggnadsvård. De senaste månadernas Coronarestriktioner har påverkat vår verksamhet på olika sätt, och lett till att många av våra besökare av olika anledningar inte kunnat besöka oss.

Det känns viktigt att kunna ge våra besökare meningsfulla natur- och kulturupplevelser också i tider då det är svårt att besöka oss fysiskt, berättar Pernilla Schedin, områdeschef för den publika verksamheten i Förvaltningen för kulturutveckling.

Utöver Digiseum gör vi också en satsning på fler livesända föreläsningar och den helt digitala konstutställningen Digitala salongen.

Museerna och besöksmålen är öppna, men har anpassat sin verksamhet efter restriktionerna om ett begränsat antal besökare i sina publika ytor inomhus. Se museernas respektive hemsidor för mer information.

Senast uppdaterad: 2021-07-19 11:55