Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Saker och ting

Runyxan på Lödöse museum är ett av alla spännande föremål i Västarvets samlingar

Varje föremål döljer en historia – och på våra museer finns de i tusental! Föremålen kan vara insamlade på expeditioner eller upptäcktsresor, hittade i marken eller donerade till museerna. Här kan du upptäcka stora och små saker och ting som ger perspektiv på historien och bjuder på en dramatisk berättelse.

Allt för hästen - i medeltida upplaga

Hästutrustning från medeltiden skiljer sig inte så mycket som man skulle kunna tro från dagens utrustning. På Lödöse museum finns bett, sporrar och hästskor från 1200- och 1300-talen och även om de är över 700 år gamla kan en ryttare idag omedelbart se hur de ska användas!

Spel på medeltiden

Kvarnspel, alquerque och hnefatafl. Medeltidens människor var lika förtjusta i att spela spel som vi är idag. Och skillnaderna mellan dåtidens och dagens brädspel är många gånger inte särskilt stora.

Sök i våra samlingar

Här kan du söka bland hundratusentals fotografier och föremål ur museernas samlingar och göra historiska nedslag. Klicka här för att söka i våra digitala samlingar.


Senast uppdaterad: 2021-07-19 11:56