Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturarv för framtida generationer

Kulturarv för framtida generationer - bild på person i solnedgång.

Klimatförändringarna påverkar vårt kulturarv – och tidsperspektivet framåt är närmast hisnande. Vad händer efter de närmaste hundra åren? Hur kommer förändringarna att påverka det historiska arvet?

Framtiden rymmer ofta löften. Men även hot som ökad nederbörd, höjda havsnivåer, brandrisker och högre temperaturer. Detta är bara några exempel på hur klimatförändringarna kommer att påverka oss, men också vårt kulturarv.

Klimatförändringarna påverkar historien

Klimatförändringarna är en realitet och kommer att leda till bland annat förändrade väderleks- och temperaturförhållanden, förhöjda vattennivåer och mer frekventa extrema vädersituationer. Klimatförändringarna kommer inte bara att påverka framtiden, de kommer också att påverka vår historia.
Kulturarv för framtida generationer är en digital utställning som bygger på ett samarbetsprojekt med fokus på att jobba förebyggande med förvaltningen av vårt gemensamma kulturarv.
 
Klicka här för att komma till Kulturarv för framtida generationer >>

Hur kommer vi att påverkas i Västra Götalands län? 

Under 2019 gjordes en undersökning av vad som kan förväntas hända med olika typer av kulturarv i framtiden i Västra Götaland. Läs den här!

Rapporten Kulturarv för framtida generationer

Projektets genomförande, bilaga 1

Kommunvis genomgång, bilaga 2


Senast uppdaterad: 2023-06-30 15:20