Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Historien om Västsverige

SVT sänder under 2023/2024 sin största historiesatsning någonsin, Historien om Sverige. I tio avsnitt får tittarna följa med på en resa från de första jägarna och samlarna och in i vår tid. I Västra Götalandsregionen finns många spår från de människor som levt och verkat här genom årtusendena och flera av föremålen och platserna kan du själv besöka.

Stenåldern - spåren i Västsverige

År 14 000 f. Kr – 1700 f. Kr. Inlandsisen som under tusentals år täckt Skandinavien börjar dra sig tillbaka norrut och människor börjar för första gången vandra in och bosätta sig på den landyta som en gång ska bli Sverige.

Se serien på SVT Play

Historien om Sverige

Den stora berättelsen om vårt land. Om människorna och krafterna som format det – från istiden till våra dagar. Simon J Berger är seriens berättare. Programserien består av tio delar och bygger på rekonstruktioner av historiska skeenden och personer. Över 300 experter har bidragit till innehållet och 100 av dem medverkar i serien. Ledmotivet till serien är komponerad av Ludwig Göransson och Per-Gunnar Juliusson.


Senast uppdaterad: 2023-12-04 15:19