Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nya utställningar på våra museer

sax klipper ett rött band

Nu finns det nya spännande saker för dig att se och uppleva på Göteborgs naturhistoriska museum och Lödöse museum. Båda öppnar upp nya delar i sina basutställningar.

Invigning av Labbet 26/11 kl 11

Labbet på Lödöse museum ställer frågan hur historien kan vara i ständig förändring. Hur kan den vara det, den har ju redan hänt?

I den nya utställning Labbet får du veta mer om några av de källor och metoder som används för att få fram information om det förflutna. Och om hur forskning kring historien är som ett detektivarbete där man letar ledtrådar som läggs ihop som ett pussel. Utöver det får du också beundra den unika bronsskatt som hittades i Alingsås, men som nu fått sitt permanenta hem på Lödöse museum.

Göteborgs naturhistoriska museet inviger utställningarna 3/12 kl12

På Göteborgs naturhistoriska museum öppnar det upp tre nya delar efter flera år av renovationer. Och under denna tiden har vi saknat våra fiskar, sälar, grodor och många fler djur - inklusive människan.

Nu får vi äntligen träffa dem igen.

Samtidigt öppnar en helt ny liten utställning med valross, isbjörn och andra marina djur från Syd- och Nordpolen – Antarktis och Arktis på ett och samma ställe!

Klicka dig vidare till våra muséer och upptäck mer.

Göteborgs naturhistoriska museum

En inspirerande helhetsupplevelse om djur och natur. I museets stora samlingar finns 10 miljoner djur, 18 000 skelett och skelettdelar från ryggradsdjur, 18 000 geologiska objekt och mer än 25 000 foton från expeditioner, forskningsresor, med mera.

Lödöse museum

En spännande mötesplats om Göteborgs medeltida föregångare Lödöse. I samlingarna finns medeltida föremål från platsen Lödöse, arkeologiska föremål från området kring Lödöse och kulturhistoriska föremål från Lödöse/Götaälvdalen.


Senast uppdaterad: 2022-11-25 09:23