Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Söka bidrag?

Förvaltningen för kulturutveckling fördelar inga bidrag men hjälper gärna till med information kring var man kan söka ekonomiskt stöd.

Enskilda personer, kommuner, föreningar, stiftelser och bolag kan ansöka hos Länsstyrelsen om ett statligt bidrag för att vårda kulturhistoriskt värdefull bebyggelse, ett så kallat byggnadsvårdsbidrag. Upprustning som blir dyrare än normalt kan delvis finansieras genom bidraget, vilket kan ge 50–90 procent av den överkostnad som är kulturhistoriskt motiverad.

Bidrag inom Kulturmiljöverksamhet hos Länsstyrelsen.

Byggnadsvårdsbidrag hos Länsstyrelsen

Hos Jordbruksverket kan man också söka olika former av projektstöd och investeringsstöd inom ramen för landsbygdsprogrammet.

Stöd i landsbygdsprogrammet på Jordbruksverkets webbplats

Länsstyrelsen har tagit fram en bra sammanställning av stöd och bidragsmöjligheter till åtgärder och insatser för att nå miljömålen. Här finns många bra uppslag och möjligheter.

Var finns pengarna? på Länsstyrelsens webbplats


Senast uppdaterad: 2022-10-20 13:05