Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dalsland

Västra Götalandsregionen svämmar över av natur- och kulturarv i alla dess skepnader! Här har vi sorterat in kulturarven efter ämnesområden och geografisk hemvist.

Halmens hus

Halmens Hus ligger på Majberget i utkanten av Bengtsfors med en fantastisk utsikt över skogar och sjöar. Här kan du året runt se vår basutställning som berättar om hur halm använts i olika kulturer under lång tid och berättelsen om varför halmen fått så stor betydelse just i Dalsland. Här finns tillfälliga utställningar, kurser, föreläsningar, konserter och andra arrangemang.

Gäserudsstugan

Byggnadsminnet och hembygdsgården Gäserudsstugan ligger i Håbol några kilometer öster om Dals Ed. En speciell miljö med stora kulturhistoriska värden. Slå dig ner på gårdstunet med medhavd fika och ta en titt i den speciella byggnaden med dess inredning, möbler och föremål.

Tollebols kvarn

Tollebols kvarn, några kilometer väster om Åmål, är en välbevarad kvarnmiljö med museum och ”mötesplats Tollebol”.

Åsnebyn

Åsnebyn, några kilometer söder om Mellerud, är ett av länets få kulturreservat. En välbevarad gårdsmiljö och där man bland annat kan följa en vandringsslinga genom odlingslandskapet.


Senast uppdaterad: 2021-07-07 08:40