Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Upptäck vårt industriella kulturarv

Västra Götalandsregionen svämmar över av natur- och kulturarv i alla dess skepnader!

Här har vi sorterat in kulturarven efter ämnesområden och geografisk hemvist.

Besök levande och unika industrihistoriska miljöer

På arbetslivsmuseerna levandegörs historien! Arbetslivsmuseerna drivs av föreningar och eldsjälar som engagerar sig för att bevara och gestalta kunskaper och minnen från en arbetsplats eller en unik miljö. Välkomna att besöka dessa entusiaster i spännande miljöer runt om i Västra Götaland.

Ryttarens torvströfabrik

Ryttarens torvströfabrik är en väl sammanhållen verksamhetsmiljö med ursprung från tidigt 1900-tal med fabrik, maskinhus, arbetarbostäder med ekonomibyggnader, sågverk, torvmossar och en smalspårig torvbana med lok och vagnar.

Upplev vår industrihistoria

Prisma Västra Götaland berättar om de människor, platser och industrier som lagt grunden för vårt moderna samhälle. Här kan du läsa mer om limgobbar, gördelmakare och vattenrallare.

Mölarp naturreservat i Fristad

Här hittar du kvarnmiljöer och välhävdade ängsmarker. Det finns även mycket fornlämningar i området runt om Ätran. Namnet Mölarp antyder att här har malts mjöl. Namnet går att spåra ända till år 1540.


Senast uppdaterad: 2023-06-30 11:58