Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mörkare kulturarv

Västra Götalandsregionen svämmar över av natur- och kulturarv i alla dess skepnader! Här har vi sorterat in kulturarven efter ämnesområden och geografisk hemvist.

Förbannelsen över Falks grav

Sägnerna om Falks grav berättas från generation till generation och ungdomar har i decennier besökt graven nattetid. Ungdomarna har sedan länge testat sägnernas sanningshalt och manat varandra att våga ofreda rånarens grav.

Greby gravfält

Minnen, berättelser och händelser. Gravplatser och kyrkogårdar präglas ofta av en särskild känsla. Greby gravfält i närheten av Tanums världsarv är en plats där man nästan kan höra de förflutnas röster eka mellan de flera meter höga gravstenarna.

Tingbergs kulle – en plats dränkt i blod

Strax utanför Lödöse ligger Tingbergs kulle – en dramatisk plats med en mörk historia. Här har tjuvar och mördare mist sina liv genom stegling, hängning och halshuggning under århundraden.


Senast uppdaterad: 2021-05-10 11:14