Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om oss

Förvaltning för kulturutveckling samlar kompetenser inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga.

Förvaltningen för kulturutveckling är Västra Götalandsregionens förvaltning för kultur, natur och kulturarv. Vi är en kunskapsorganisation som finns till för regionens kommuner, civilsamhälle, kulturaktörer och andra som verkar inom dessa områden. Vi samarbetar både regionalt, nationellt och internationellt och en av våra styrkor är att vi kan sammanföra människor och organisationer i nya nätverk och samarbeten. 

Vi bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. 

Nystart kulturliv

Nu nystartar vi kulturlivet i regionen! Med tidigare erfarenheter och nyvunna kunskaper kan vi tillsammans verka för ett rikt, hållbart och långsiktigt kulturliv. Här har vi samlat flera av de verktyg och stöd vi kan erbjuda för just nystarten.

Kultur i Västra Götalandsregionen

Så arbetar Västra Götalandsregionen för regionens kulturliv, både genom egna institutioner och förvaltningar, och genom att ge uppdrag till andra.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att bidra till ett rikt kulturliv i ett sammanhållet Västra Götaland. Ett kulturliv där alla människor, oavsett förutsättningar, kan uppleva och utöva kultur, och ta del av vårt gemensamma kultur- och naturarv.

Så arbetar vi

Förvaltningen för kulturutveckling är en kunskapsorganisation med en stor bredd av olika arbetsmetoder och verktyg. Vi förmedlar och bidrar med vår kompetens i en rad olika processer och projekt, för regionens kommuner, för civilsamhället och för aktörer inom kultur, kulturarv och naturarv.

Arbeta hos oss

Bli en av oss! Inom Kulturutveckling samlas en rad olika kompetenser.

Kontakta oss

Kontakta oss via vår mejladress, så skickar vi dig vidare till rätt person och enhet. 

Kontaktuppgifter är ej tillgängliga
Senast uppdaterad: 2021-10-12 14:37