Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

De får FilmCloud projektstöd hösten 2021

Varje år delar FilmCloud ut projektstöd i form av stipendium på 25 000 kr till kortfilm eller dokumentär. Denna omgång ger vi oss ut i rymden, besöker Grönland, Londons modellvärld och ett inplastat laboratorium. Vi återvänder också till vår närhistoria där tre systrar förbereder sig för festen med stort F, innan tragedin Backabranden brutit ut, samt hänger med ett emogäng utanför ICA. Tragiskt, komiskt, filosofiskt, personligt och samhällskritiskt, där forskar våra filmskapare.

Höstens mottagare av FilmCloud projektstöd har alla ett särskilt öga för att lyfta ut filmens fantastiska förmåga att förflytta oss i tid och rum och göra dem till en väsentlig del av berättelsen, vare sig det är ett grepp för det dramatiska eller ett grepp för att förändra vår bild av hur det skall gestaltas. Vi ser att det har krävts mod och lite själsligt grävande för att mejsla fram dessa korta berättelser, och ser fram emot att få se dem i ett rum med stor vit duk inom en inte allt för avlägsen framtid.

De senaste två åren har vi haft svårt att göra film p g a pandemin. Denna omgång delar vi ut 6 projektstöd vilket blir sammanlagt 12 projektstöd under året, eller 13 om man räknar med stipendiet som vinnaren av FilmCloud PITCH vid Frame Filmfestival fick. Det känns bra att vi på förvaltningen kan vara med och sparka igång en våg av kreativt skapande efter den hämmande tid som varit. 

Här hittar du filmskaparna.


Senast uppdaterad: 2022-01-04 09:50