Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Förvaltningen för kulturutveckling deltar i Scenkonstbiennalen 18–21 maj

Scenkonstbiennalen är Sveriges största scenkonstfestival och vänder sig till både allmänhet och bransch. Förvaltningen för kulturutveckling arrangerar två programpunkter under biennalen, och ingår även i panelsamtal.

Under Scenkonstbiennalen 18–21 maj visas det bästa från Sveriges scener upp inom teater, musikteater, dans och cirkus. Det är en arena för alla genrer inom scenkonsten och en mötesplats för scenkonstnärer från hela landet, men också med många utländska gäster. Scenkonstbiennalen innefattar även föreställningar från värdorganisationens samt internationella gästspel. Dessutom erbjuds ett hundratal seminarier, workshops, samtal, debatter, årsmöten, styrelsemöten – och inte minst festligheter.

Förvaltningen för kulturutveckling arrangerar två programpunkter under biennalen. Dels gör vi en introduktion av vårt projekt Techformance. Techformance är en arbetsmetod som framför allt scenkonstbranschen kan använda sig av för att skapa föreställningar med interaktiva element. Techformance levererar ett flertal olika digitala verktyg som du som sätter upp en techformance kan välja och vraka bland. Läs mer om Techformance här...

Vi arrangerar också en programpunkt om Cirkusflätan, ett interregionalt samarbete mellan Västra Götalandsregionen, Region Östergötland, och Region Stockholm. Målet med Cirkusflätan är att sprida professionell cirkus och stärka förutsättningarna inom tre spår: pedagogik, utövare och arrangörer. Cirkusflätan vill bjuda in fler samverkansparters och framför allt prata om aktuella behov som uppstått i sviterna av pandemin. Läs mer om Cirkusflätan här...

Förvaltningen för kulturutveckling medverkar också i ett panelsamtal kring dansfrågor, i programpunkten Dansplan Sverige. Dansplan Sverige är en skrivelse till myndigheter och politiker initierat av Danscentrum Sverige, Dansnät Sverige och Riksteatern för att påvisa behovet av insatser som behövs inom dansområdet för att säkra dess hållbarhet, utveckling och framtid.

Läs mer om Scenkonstbiennalen 2021 här...

Daniella Pind

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-05-05 14:09