Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till vår nya hemsida

Den 9 februari lanseras Förvaltningen för kulturutvecklings nya hemsida.

Här på vgregion.se/kulturutveckling presenterar vi nu hela vårt utbud av kompetenser och specialistområden, hur vi arbetar, vilka vi är och det stöd vi kan ge. Med den här hemsidan vänder vi oss till den som verkar professionellt eller ideellt inom våra kompetensområden. Den bredare publiken möter vi framför allt på hemsidorna för våra museer och besöksmål i många av våra sociala mediekanaler

Hemsidorna för de förvaltningar som slogs ihop, Kultur i Väst och Västarvet, när Förvaltningen för kulturutveckling bildades, stängs nu ned helt. 

Eftersom hemsidan är ny är den under uppbyggnad, och vi kommer att komplettera med mer information allt eftersom. Det gäller alla delar av siten. 

Fortbildning och kunskap

Här hittar hemsidans besökare de fortbildningar, nätverk och arenor och den  kompetensutveckling som vi erbjuder regionens kulturaktörer – från enskilda utövare till de större organisationerna. 

Regional utveckling och tjänster

En stor del av vårt erbjudande består av utvecklings- och processtöd till regionens kommuner och andra aktörer. Här kan besökaren läsa mer om hur vi kan bidra med kompetens inom metod och vägval, såväl som specialistkunskap inom konstformer, kultur och natur- och kulturarvsfrågor liksom inom horisontella perspektiv som jämställdhet, tillgänglighet, barn och unga och mångfald.

Stöd och stipendier

Här samlar vi information om aktuella utlysningar av olika slag från förvaltningen. Vi berättar också om de former av stöd och stipendier som Västra Götalandsregionen i stort erbjuder. Vi har även börjat bygga upp en tipsbank om vilka andra aktörer man kan söka sig till för att få till exempel projektmedel eller bidrag. Givetvis har vi också ett stort fokus på stöden som finns med anledning av pandemin.

Biblioteksutveckling

Förvaltningen för kulturutveckling har ansvar för det regionala biblioteksuppdraget. Här hittar besökaren information om hur vi arbetar för att främjar bibliotekens utveckling, i nära dialog och samverkan med regionens kommuner, med civilsamhället och med andra aktörer på regional och nationell nivå. 

Museer och besöksmål

Våra museer och besöksmål har massor att erbjuda, både för den kunskapstörstande och inspirationssökande besökaren och för forskare, studenter och andra professionella. Här finns också information om de utställningar vi producerar, som man kan boka till exempelvis bibliotek, kulturhus och liknande platser. Om man vill ta del av vårt digitala utbud finns det samlat här i vårt Digiseum

Om oss

Vi är en kunskapsorganisation som finns till för regionens kommuner, civilsamhälle, kulturaktörer och andra som verkar inom dessa områden. Och det vill såklart berätta om. Vad vi har för uppdrag och hur vi nu växer fram som Västra Götalandsregionens samlade kraft för att stärka kulturen, naturarvet och kulturarvet i regionen, för medborgarnas bästa. 


Senast uppdaterad: 2021-02-09 08:48