Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Med anledning av covid-19

Kulturlivet och besöksnäringen har drabbats mycket hårt av den pågående pandemin. Under 2020 har vi på olika sätt ställt om vår verksamhet för att kunna erbjuda våra samarbetsparter och målgrupper stöd, fortbildning och kompetens digitalt. Under 2021 har vi fått i särskilt uppdrag att se hur vi kan stötta kulturlivet både under pandemin, och efter.

Genom vår helpdesk ger vi råd och tipsar om de stödformer som finns både på regional och på nationell nivå. Vi arbetar också med olika utvecklingsprojekt, fortbildning och rådgivning runt den omställning som krävs då publika evenemang ställs in eller begränsas kraftigt. 

Under 2021 ska Kulturutveckling, i dialog med Kulturnämnden, särskilt fokusera på att stärka och stödja förutsättningar och strukturer för ett livskraftigt kulturliv, bland annat med fokus på uppdrag för kulturutövare vars arbetsmarknad påverkats av konsekvenserna av covid-19, och som kan bidra till återhämtning till ett normalläge så snabbt som möjligt.

Möjligheten att aktivt bedriva insatser för äldre och personer som tvingas vara isolerade under pandemin ska prövas. Vi ska kartlägga både hur vi kan samverka med olika delar av civilsamhället samt vilka stödformer som skulle kunna användas. 

Kulturting Västra Götaland 2021 - Nystart

Den 8 oktober 2021 är du välkommen att bidra till nystarten av kulturlivet! Kulturting Västra Götaland är ett forum för dialog och utveckling, i år med kulturlivets framtid i centrum.  Vi välkomnar politiker, tjänstepersoner och kulturlivets representanter i regionen att bli inspirerade, få kunskap och hitta drivkrafter. Hur kan vi tillsammans, på olika sätt och med olika perspektiv, bidra till en nystart?

Helpdesk för kulturstöd

Med anledning av pandemin driver vi en helpdesk för aktörer inom kultur, kulturarv och naturarv. Behöver du ett bollplank, vägledning om var du kan söka stöd, eller råd om hur du kan gå vidare? Kontakta oss!
Senast uppdaterad: 2021-08-23 11:11