Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuella projekt

 

Nystart kulturliv

Nu nystartar vi kulturlivet i regionen! Med tidigare erfarenheter och nyvunna kunskaper kan vi tillsammans verka för ett rikt, hållbart och långsiktigt kulturliv. Här har vi samlat flera av de verktyg och stöd vi kan erbjuda för just nystarten.

Kulturskapa på distans – kulturpedagogik i nya format

Under coronapandemin har den begränsade möjligheten för att träffas fysiskt, drastiskt minskat tillgången till kultur för barn och unga. Därmed var det relevant för oss att ställa frågan, hur kan kulturen trots detta fortsätta erbjuda konst och kultur till barn och unga?

Där fantasin bor

Sommaren 2021 visas utställningen Där fantasin bor, om lekstugor, på Slöjd & Byggnadsvård på Nääs i Floda. Utställningen handlar om lekstugan som plats för lek, byggnadsvård och nostalgi. Och som kulturarv, värt att spara och berätta om för kommande generationer.

Sommarboken

Sommarboken vänder sig till dig mellan 8 och 12 år. Gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Här kan även biblioteken beställa årets material.

Techformance

Techformance är ett digitalt verktyg och en arbetsmetod där traditionell scenkonst möter spelvärlden. Projektet tar fram konkreta digitala verktyg med som scenkonstbranschen ska kunna använda för att skapa delaktighet, nya berättelser och konstnärliga upplevelser för barn.

Senast uppdaterad: 2021-10-12 14:24