Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturkatalogen Väst

Kulturkatalogen Väst

I Kulturkatalogen Väst finns ett brett utbud av professionell scenkonst, workshops, projekt, skolbiofilmer och besöksmål. Allt är riktat till barn och unga, allt är kvalitetssäkrat och allt omfattas av det regionala arrangörsstödet.

Det regionala arrangörsstödet

Varje år sätter Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen av pengar till det regionala arrangörsstödet. Pengarna är till för Västra Götalands 49 kommuner och syftar till att stärka arbetet med kultur för barn och unga.

Kulturkatalogen Väst är Västra Götalandsregionens utbudskatalog för professionell scenkonst, workshops, projekt, skolbiofilmer och besöksmål.

I Kulturkatalogen Väst har vi samlat flera hundra scenkonstföreställningar, projekt och besöksmål. Hela utbudet är riktat till barn och unga, granskat och kvalitetssäkrat och det mesta står professionella frilansande konstnärer och utövare bakom. Här finns också utbud från Regionteater Väst. Dessutom välkända kulturinstitutioner, som GöteborgsOperan och Backa teater, samt en rad museer och andra besöksmål i Västra Götaland.

Katalogen vänder sig till kultursamordnare, pedagoger, fritidsledare, föreningsaktiva och andra kulturarrangörer i Västra Götaland. 

Utbudet är kopplat till det regionala arrangörsstödet, vilket oftast innebär en 50-procentig subvention på gager och att full ersättning ges till omkostnader för utövare och kulturpedagoger. Vad gäller besöksmålen innebär stödet att bara en mindre del av busshyra behöver bekostas av arrangören.

Det regionala arrangörsstödet, en given pott pengar per kommun och år, administreras regionalt av Förvaltningen för kulturutveckling och i kommunerna av kultursamordnaren. Det är hen som är spindel i nätet och som måste kontaktas när någon vill boka något i katalogen och använda arrangörsstödet.

Scenkonstdagar barn och unga

Varje år i mars bjuder vi in arrangörer till utbudsdagar för nya produktioner i Kulturkatalogen, Scenkonstdagar barn och unga. I år blir Scenkonstdagar barn och unga digitala med start 17 maj. Mer info kommer inom kort.

 

Yvonne Jagersjö

Teknisk support
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Åsa Jansson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jonna Börjesson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Bo Ekberg

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-04-30 09:44